Update 15-10-2020:
Op 14 oktober is er een kleine tekstuele aanpassing gedaan in de beslisboom zodat een vraag niet meer verschillend uitgelegd kan worden.
Ook is op 15 oktober het protocol Kinderopvang aangepast met nieuwe inzichten.
Aangezien de regels rondom corona weer strenger zijn geworden vanuit de overheid, willen we zowel ouders als gastouders vragen om de haal- en brengmomenten zoals op onze corona-poster staat vermeld uit te voeren.


Update 22-09-2020:
Op 18 september is door de overheid besloten om de regels voor het toelaten van neusverkouden kinderen op de kinderopvang aan te passen. Waar voorheen twee leeftijdsgroepen waren, is er nu nog maar een (0 jaar t/m groep 8 van de basisschool).

Daarnaast is het protocol Kinderopvang aangepast voor de gastouderopvang. Wanneer een huisgenoot van de gastouder verkoudheidsklachten heeft en deze huisgenoot niet in aanraking komt met de ouders en kinderen, mag er wel opvang worden geboden.
Zodra een huisgenoot koorts (38°C of hoger) en/of benauwdheidsklachten heeft, kan er geen opvang worden geboden. Zie protocol Kinderopvang onder kop I punt 6.


Nu het zomerweer ons weer heeft verlaten en we naar de herfst toe gaan, zullen er ook steeds meer kinderen neusverkouden gaan worden. Dit is ieder jaar het geval, alleen is neusverkouden nu ook een van de symptomen van het corona-virus. Dat maakt het soms lastig om te bepalen of je kind naar de gastouder kan of niet.

Om de keuze te vergemakkelijken is er door AJN Jeugdartsen en BOinK een beslisboom opgesteld om te beoordelen of een verkouden kind wel of niet naar school/gastouder kan komen.

Bij twijfel of vragen kun je ook altijd contact opnemen met je bemiddelingsmedewerker.

Hieronder is de beslisboom te downloaden (klik op de afbeelding).
Ook is het Protocol Kinderopvang te downloaden, let op dat hierin nog niet de verkoudheidsregels van 0 jaar t/m groep 8 in zijn verwerkt. Hiervoor is de beslisboom leidend.


Terug naar overzicht

Privacyreglement - © Copyright 2020 Het Kuikentje