Het blijft een onwerkelijke situatie deze corona-crisis. Alles wat zo normaal is, verloopt ineens anders. Een bezoekje naar een opa of oma moet ineens via FaceTime en je kunt niet zomaar even naar de winkel.
Om de tijd met je kinderen zo gezellig mogelijk te maken hebben wij hieronder een aantal tips opgeschreven. Nieuwe ideeën zijn natuurlijk welkom via het reactieformulier onderaan dit nieuwsbericht.


Prentenboek
Hoe leg je jullie kinderen uit waarom alles ineens anders is? Waarom kunnen ze opa of oma niet even knuffelen? Om dit op een kindvriendelijke manier te bespreken is er een prentenboek gemaakt door Mattanja Nieuwburg en Jeroen de Kluiver met als titel: ‘Flip, grote vriend en Corona’. Je kunt dit boek hier downloaden om samen door te nemen.
Er is ook een leuke film van het prentenboek gemaakt, deze is te vinden op de website van ‘Flip en grote vriend‘.

Kleurplaat ‘een kus door de brievenbus’
Hoe leuk is het om iemand die je kind goed kent maar op dit moment even niet ziet, een leuke tekening te sturen met een lief bericht! Hiervoor is een kleurplaat ‘een kus door de brievenbus‘ gemaakt door ‘Letters met Liefde’.
Op hun website staan nog veel meer leuke tekeningen, bijvoorbeeld voor zorgverleners om hun te complimenteren en aan te moedigen. Website Letters met Liefde.

Voorleesverhalen
Een ander idee om gezellige momenten te creëren is De Voorleeshoek. Dit is een site waar verschillende voorleesboeken te beluisteren zijn. Normaal gesproken zijn deze alleen maar toegankelijk met een betaald account, maar tijdens de corona-crisis hebben ze dit gratis beschikbaar gesteld voor de weken dat de scholen gesloten zijn.


Nieuwe ideeën zijn welkom

Terug naar overzicht

Privacyreglement - © Copyright 2024 Het Kuikentje