Mijn naam is Elseline Burgering en begin 2012 heb ik gastouderbureau Het Kuikentje opgericht. Door mijn jarenlange ervaring in het basisonderwijs weet ik hoe het is om met kinderen te werken.

Kinderen komen pas tot ontwikkeling in een veilige en vertrouwde omgeving. Ze hebben recht op persoonlijke aandacht en de begeleiding moet op het kind aangepast worden. Na de geboorte van mijn twee zoons kwam ik in aanraking met gastouderopvang. Met regelmaat bedacht ik dat de werkwijze van het gastouderbureau anders zou kunnen.


Elseline

“…Naar mijn mening moet een gastouderbureau zich niet alleen richten op de administratieve kant van de opvang. Het gaat juist om de persoonlijke benadering van de kinderen, de ouders en de gastouders. Zij moeten professionele opvang/begeleiding krijgen voor een eerlijke prijs. Op een gegeven moment ontstond het idee om zelf een gastouderbureau op te richten…”

Corinne

“…Het zoeken van een passende gastouder, het monitoren van de opvang en het onderhouden van contacten met zowel ouders, kinderen als gastouders, maakt mijn werk als bemiddelingsmedewerker elke dag weer anders.
Ieder mens, en dus ook ieder kind, is uniek en verdient een persoonlijke benadering. Samen met ouders en gastouders hebben we als gastouderbureau één belangrijk doel: het welbevinden van het kind in de opvang. Met plezier draag ik daar een steentje aan bij!…”

Wendy

“…Als ouder(s) breng je je meest kostbare bezit bij een ander: de gastouder. Het is belangrijk dat je daar een goed gevoel bij hebt en vertrouwen krijgt in de gastouder. De gastouder en haar huis worden toch vaak gezien als verlengstuk van de eigen thuissituatie.
Als bemiddelingsmedewerkster zorg ik ervoor dat er een geschikte gastouder komt waar je met een goed gevoel jouw kind(eren) brengt…”

Anne

“…Blij word ik ervan als we samen kunnen werken met (nieuwe) gastouders en we zo een ruim aanbod hebben voor alle opvangvragen.
Het is heel gaaf als we na een opvangvraag een écht passende gastouder weten te vinden waarbij ouder en kind zich ‘thuis’ voelen. Vanaf de zijlijn adviseren, ondersteunen en kijken we mee bij de gastouders en zien we hoe de opvang verloopt.
Door regelmatig contact te hebben met ouders en gastouders blijven we betrokken, we weten wat er speelt en waar nodig kunnen we snel schakelen….”

Privacyreglement - © Copyright 2022 Het Kuikentje