EHBO:
Als gastouder bent u verplicht om in het bezit te zijn van een geldig EHBO certificaat. Dit certificaat dient in het register van Het Oranje Kruis te zijn opgenomen.
Wanneer u niet in het bezit bent van een EHBO certificaat, kunt u via Gastouderbureau Het Kuikentje alsnog dit certificaat behalen.

Wanneer u de EHBO-cursus (herhaling of volledig) via Het Kuikentje volgt, zullen wij u aanmelden bij onze opleidingsinstantie. De factuur voor deze cursus zal in eerste instantie door u betaald moeten worden.

Wanneer u de EHBO-cursus (herhaling of volledig) via een andere partij wilt volgen (anders dan de standaard opleidingsinstantie van Het Kuikentje), zult u dit zelf moeten regelen en de eventuele vergoeding (geheel of gedeeltelijk) vanuit Het Kuikentje is dan beperkt tot aan de vastgestelde tarieven. Deze tarieven kunt u vooraf opvragen bij uw bemiddelingsmedewerker voordat u zich aanmeldt voor de cursus.

Vergoeding:
Sommige zorgverzekeraars vergoeden het volgen van een EHBO cursus, vraagt u dit vooraf na bij uw zorgverzekeraar. De factuur kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar en indien deze niet volledig wordt vergoed, kunt u deze afwijzing inclusief de factuur bij ons indienen voor verdere verwerking.

Bij gedeeltelijke of totale vergoeding van de EHBO-cursus (zie onderstaande tabel) door Het Kuikentje gaat u een EHBO-overeenkomst met Het Kuikentje aan.

  • Gehele vergoeding
    Wanneer uw verzekering de cursus volledig vergoedt, zal de gastouder dit zelf afhandelen met de zorgverzekering.
  • Gedeeltelijk vergoeding
    Gastouderbureau Het Kuikentje betaalt in dit geval het resterende bedrag van de EHBO cursus tot aan het maximaal vastgesteld tarief. Voorwaarde hiervoor is dat u zich dan wel voor één jaar, met minimaal één kind voor twee dagen per week verbindt aan Het Kuikentje.
  • Geen vergoeding
    Wordt de cursus niet door uw zorgverzekeraar vergoedt, dan zal Het Kuikentje het totale bedrag betalen tot aan het maximaal vastgestelde tarief. U dient zich dan wel voor twee jaar met minimaal één kind voor twee dagen te verbinden aan Het Kuikentje.

Privacyreglement - © Copyright 2024 Het Kuikentje